OLTC Ready
 • NIEUWS

Jeugdkalender 2024

Hieronder het overzicht van de activiteiten voor de jeugd voor 2024. Eventueel missende tijden worden later gecommuniceerd. Houdt de website dus in gaten of volg ons via Facebook!

Datum

Tijdstip

Activiteit

Dinsdag 26 maart

19:30-20:30

Infoavond Jeugd voor captains en ouders jeugdcompetitie teams

Maandag 1 april (2e Paasdag) 08:30-09:30 Jubileum-Paasontbijt voor alle jeugd competitiespelers in het clubhuis. zowel uit-als thuis-spelend!
  09:00 Uitreiking jubileumkleding jeugd
  vanaf 10:00 uur  Start juniorencompetitie Geel/Groen/Host  Rood/Oranje

Zondag 12 mei 

Competitie jeugd / Jubileum receptie 100 jaar

Zondag 2 juni Einde competitie jeugd

Zondag 12 juni

hele dag

Jeugd uitstapje Rosmalen Libema Open

Zondag 16 juni

09:00 - 17:00 

Clubkampioenschappen jeugd Rood/Oranje/Groen/Geel inclusief lunch (hotdogs) 

  15:00 - ... EK voetbal Nederlands elftal kijken op groot scherm inclusief snacks! 

Maandag 17 juni - zondag 23 juni

hele week

Jeugdtoernooi bij Quick tennis

Zaterdag 29 juni - zondag 30 juni

Approach Bronstoernooi junioren Groen/Geel

Zaterdag 13 juili - zondg 14 juli

Jeugdkamp!

Zondag 25 augustus - zondag 1 september Siers Groep ITF Toernooi Oldenzaal

Zondag 1 september

ITF Kids Day ( en Final Sunday van ITF Toernooi)

Zaterdag 7 september

Jubileumfeest 100 jaar OLTC Ready

Zondag 8 september

Start competitie jeugd najaarSIERS ITF WORLD TENNIS TOUR 2023, de springplank naar de top!

SIERS ITF WORLD TENNIS TOUR 2023, de springplank naar de top!
(ITF WORLD TENNIS TOUR $40.000 / $25.000 OLDENZAAL)

Van zondag 27 augustus tot en met zondag 3 september verwelkomt Oldenzaal de nationale en internationale tennis(sub)top voor de Siers Groep ITF World Tennis Tour. Het toernooi zal plaatsvinden op de gravelbanen van OLTC Ready, gelegen in het prachtige Kalheupinkpark. Tijdens het toernooi wordt er in zowel enkel- als dubbelwedstrijden gestreden om een indrukwekkende prijzenpot van 65.000 dollar.

Gedurende het gehele toernooi is de entree voor de ITF World Tennis Tour op de banen van Ready gratis. Daarnaast worden er diverse food- en drinkcorners opgezet om de toeschouwers te voorzien van een hapje en een drankje. De wedstrijden starten dagelijks om 11.00 uur, waarbij er tevens elke avond een spannende avondwedstrijd op het programma staat. Op deze manier hebben ook werkenden de mogelijkheid om na het werk van een tenniswedstrijd te genieten.

De ITF World Tennis Tour biedt niet alleen tennisliefhebbers de kans om getuige te zijn van geweldige wedstrijden, maar is ook een belangrijke opstap voor spelers die dromen van een carrière in het professionele tennis. De ATP-punten die zij kunnen winnen zijn nodig om de internationale tennistop te kunnen bereiken.

Kijk voor meer informatie en het volledige schema van het toernooi op onze website of via onze Socials. We kijken ernaar uit u te verwelkomen tijdens de Siers ITF World Tennis Tour 2023 in Oldenzaal!

O.L.T.C. Ready gaat haar 100ste levensjaar in

Op 13 mei 1924 werd de Oldenzaalse Lawn Tennis Club Ready opgericht. Dat betekent dat op zaterdag 13 mei 2023 het 100ste levensjaar start. Deze datum wordt gemarkeerd met een kaart aan alle leden met daarop alle feestelijke data die in het jubileumseizoen 2023/2024 de revue gaan passeren en een link naar een hilarisch filmpje waarin Peter Helthuis, voorzitter van de jubileum commissie, de leden op die data attendeert. (Klik hier om naar het filmpje te gaan)

De Oldenzaalse tennisvereniging is al bijna 2 jaar bezig met de organisatie van alle jubileum activiteiten. Onder die activiteiten zijn een officiële receptie op zondag 12 mei 2024 en een groots ledenfeest op zaterdag 7 september 2024. Daarnaast zullen alle reguliere toernooien en activiteiten die elk seizoen plaatsvinden extra feestelijk worden aangekleed in het kader van het eeuwfeest.

Ready zal ook een jubileumboek uitbrengen met daarin foto’s, feiten en anekdotes over het roemruchte verleden van de tennisvereniging. De vereniging is op zoek naar materiaal voor het boek. Iedereen die informatie heeft over het verleden en heden van de club en vooral foto’s wordt uitgenodigd om dat naar Ready te sturen naar e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

OLTC Ready ziet zeer uit naar het aankomende jubileum. “Ik ben er onwijs trots op dat onze vereniging 100 jaar bestaat”, aldus voorzitter Koen Groenewold. “We staan er als vereniging heel goed voor met natuurlijk een prachtig park, heel veel leden en jaarlijks prachtige evenementen waaronder al 10 jaar het Future toernooi in de maand augustus. Alles wat we volgend seizoen organiseren zal met het cachet zijn van een eeuw O.L.T.C. Ready.”

Max Houkes winnaar ITF-toernooi O.L.T.C. Ready

OLDENZAAL - Louter tevreden gezichten bij de organisatie van het ITF-toernooi bij O.L.T.C. Ready. Over publieke belangstelling niets te klagen en ook het weer zat mee tijdens het toernooi. En dan was er ook nog eens een Nederlandse eindwinnaar: Max Houkes (22).

De Drent versloeg zondag in de finale, onder toeziend oog van 350 toeschouwers, Jeremy Jahn uit Duitsland (setstanden: 7-6, 6-2). Toernooidirecteur Ad Luttikhuis is blij met de eindzege van Houkes. „Dat is goed voor het Nederlandse tennis.” Het toernooi in Oldenzaal was al speciaal voor Houkes, maar is dat nu helemaal, verwacht Luttikhuis. „Houkes heeft twee jaar geleden in Oldenzaal zijn eerste ATP-punt behaald. Vandaag won hij zijn eerste titel, dus ook in Oldenzaal.”

„Dit jaar telde het deelnemersveld liefst negentien Nederlanders. Dat is echt meer dan de voorgaande edities. Dat is mooi. Het toernooi kan voor zulke talenten een springplank zijn en het is mooi dat ze dichtbij huis kunnen blijven”, aldus Luttikhuis. Hoewel de officiële evaluatie nog moet plaatsvinden, spreekt de organisatie al van een geslaagd toernooi. „Het was een prima week”, vervolgt Luttikhuis. „Mooi weer, goede wedstrijden en ook veel Nederlanders die punten hebben gepakt voor de wereldranglijst. Ik ben trots dat dit in Oldenzaal kan plaatsvinden. Dat sterkt ons in de gedachten om hiermee door te blijven gaan. ”

Door de jaren heen is het prijzengeld bij de mannen en vrouwen omhoog gegaan van 10.000 naar 25.000 dollar. Bart Snuiverink, verantwoordelijk voor de sponsoring, zag de begroting voor het eerst boven de 100.000 euro stijgen. „We proberen het toernooi elk jaar naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen met de prestaties op de baan, maar zeker ook met alles eromheen. Samen met de hoofdsponsor, Siers Groep, en onze partners hebben we dat dit jaar weer voor elkaar gekregen.”

Door het gestegen prijzengeld trekken er steeds betere spelers naar de velden van O.L.T.C. Ready. „De beste spelers van de wereld, die niet in Amerika zijn voor de US Open, die speelden hier in Oldenzaal”, aldus Luttikhuis. „Wij zijn als organisatie dan ook heel tevreden”, vult Koen Groenewold, voorzitter van O.L.T.C. Ready, aan. „Het toernooi wordt gedragen door vrijwilligers en sponsoren. En het publiek heeft zich fantastisch vermaakt. Spelers zijn ook positief.”

„Wij zouden het toejuichen als er meer toernooien in Nederland georganiseerd zouden worden. Dat zien we zeker niet als concurrentie “, aldus Groenewold. „In Spanje hebben ze veertig van zulke toernooien”, vertelt Luttikhuis. „Die hoeven de grens niet eens over om de top 100 te bereiken.”

Bij de vrouwen ging de titel naar Leyre Romero Gormaz. De Spaanse versloeg Ekaterina Makarova eveneens in twee sets (6-4, 7-6).

 

copyright Tubantia (https://www.tubantia.nl/oldenzaal/zege-max-houkes-prachtig-slotstuk-van-geslaagd-itf-toernooi-o-l-t-c-ready~a99f7c58/)

Planning ITF World Tennis Tour Oldenzaal

Zaterdag 26 augustus
Inschrijven Qualificatie Heren 

Zondag 27 augustus
Inschrijven Qualificatie Dames
10:00 uur start Qualificatie Heren 

Maandag 28 augustus
10:00 uur start Qualificatie Dames en vervolg Qualificatie Heren 

Dinsdag 29 augustus
10:00 uur vervolg Qualificatie Heren / Dames
Start hoofdtoernooi Heren 

Woensdag 30 augustus
10:00 uur start hoofdtoernooi dames / vervolg hoofdtoernooi Heren 
Vrijwilligersavond (op uitnodiging)

Donderdag 31 augustus
10:00 uur 2e ronde hoofdtoernooi / Heren en Dames
Infotopics 20 jaar (op uitnodiging)

Vrijdag 1 september 
11:00 uur Kwartfinales Heren en
Halve Finales Dames Dubbel
Netwerkborrel (op uitnodiging)

Zaterdag 2 september 
13:00 uur Halve Finales Heren
Finales Dames Dubbel
Broekhuis dag (op uitnodiging)

Zondag 3 september 
10:00 uur KIds Day 
13:00 uur Finale Dames
15:30 uur Finale Heren 

ITF World Tennis Tour Oldenzaal

Het is bijna zover. Van 22 tot en met 28 augustus a.s. vindt op de banen van O.L.T.C. Ready in het Park Kalheupink in Oldenzaal voor de 8e keer de ITF World Tennis Tour plaats. Een professioneel internationaal tennistoernooi voor heren en dames gedoteerd met een prijzengeld van maar liefst $ 50.000.

Na het succes van vorige jaren is O.L.T.C. Ready er, met ondersteuning van vele sponsoren, opnieuw in geslaagd de aankomende wereldtop naar Oldenzaal te halen en daar zijn we trots op. We zijn zeer verheugd dat de Siers Groep zich heeft verbonden als hoofdsponsor aan dit toernooi. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de invulling van het toernooi. Houdt de site en onze socials in de gaten voor de laatste informatie.

INTERNE O.L.T.C. READY DUBBEL COMPETITIE

Wil jij (vriendschappelijke) wedstrijden spelen? Geef je dan voor 1 juli samen met een partner op voor de interne MATCH dubbel competitie (HD en DD)! Iedereen met speelsterkte 7,8 en 9 kan meedoen. Speeldata zijn flexibel, je speelt wanneer het jou uitkomt! 

Hoe werkt het?

 • De competitieronde loopt gedurende 6 weken vanaf 11 juli t/m 21 augustus 2022.
 • Je komt in een poultje met ongeveer 4 tegenstanders van jouw niveau
 • Je speelt één wedstrijd tegen iedere tegenstander
 • Je bepaalt onderling wanneer je speelt, dus je speelt wanneer het jou uitkomt door zelf een baan te reserveren!
 • De manier van tellen mag je zelf voorafgaand aan de wedstrijd bepalen
 • Je geeft zelf via de KNLTB Match app de stand door 

Hoe geef ik mij op?

 • Download de KNLTB Match app (iOS of Android)
 • Ga naar Flexcompetities
 • Zoek en geef je op voor de competitie(s):
 • O.L.T.C. Ready – Dames Dubbel (categorie 9,8,7)
 • O.L.T.C. Ready – Heren Dubbel (categorie 9,8,7) 
 • Let op! Beide spelers moeten de app hebben gedownload, 1 speler meldt het team aan. 

Voor vragen kun je altijd terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PS. Deze competitie was eerst gepland vanaf 13 juni, maar is uitgesteld! 

Uitnodiging Ouder-Kind Toernooi

Op zondag 3 april organiseren wij volgens traditie, als start van het OLTC Ready Tennisseizoen, ons Ouder-Kind Toernooi. Het toernooi start om 13.00 uur, de wedstrijden starten vanaf 13.30 uur. Geef je snel op met je vader, moeder, opa, oma, oom, tante, buurman of buurvrouw! En mocht je geen partner hebben, geef je dan alsnog op, dan zorgen wij voor een leuke “ouder”, Als je niet mee wilt of kunt doen met het toernooi ben je nog steeds van harte welkom om even te komen kijken tijdens deze middag en tegelijk je tennispasje op te halen mocht je dat nog niet hebben. We rekenen op een gezellige middag!

Opgeven
Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor hebben we de volgende gegevens van je nodig:

 • Naam Kind
 • Naam medespeler
 • Leeftijd kind:
 • Graag zorgen een partner: Ja/nee (aangeven wat van toepassing is)

Aanmelden graag voor woensdag 23 maart a.s. en hopelijk zien we elkaar op zondag 3 april om 13.00 uur op ons prachtige park.

Met sportieve groet,

De Jeugdcommissie.

met dank aan onze sponsoren

 • Siers Groep Logo Ready
 • shelter storage
 • Cést Ciel sponsor van OLTC Ready
 • Bravo Beveiliging.png
 • Letterpret 01
 • LED Col
 • Auto Snijders
 • logo
 • Logo carole
 • Kock en van Benthem
 • Heerze Nieland
 • Wilmersberg
 • logo raedthuys RGB
 • Dierenziekenhuis Oldenzaal - sponsor van OLTC Ready
 • Bart Wiegerinck logo
 • hubo
 • apotheek denekmap.png
 • Peterman
 • Bouwsubsidie.png
 • Oostland BMW
 • Engineero.png
 • focus print.png
 • Fysiotherapeuten lanen.jpg
 • Heisterkamp.jpg
 • hofland-logo-zwart.png
 • inc.png
 • infotopics-400x133.png
 • Mccoy.png
 • Olde Weghuis.png
 • Schasfoort.jpg
 • Belderink logo
 • quakoken.png
 • Riteco.png
 • Dierenziekenhuis Oldenzaal
 • Fabri.nl
 • Finbrokers logo
 • Karels Kitchen
 • Kroese Wevers
 • Laury vd Zande
 • LON Fahrzeughandel
 • Moekotte Eyecare
 • Oude Bekke
 • Parker
 • Platvoet logo
 • Rouwhorst
 • Seiger Wonen
 • Sintrex
 • Ter Stege
 • Trioliet logo
 • Uitslag
 • Unive logo
 • Vasterink Installaties
 • Verbouwformule
 • Wolbert Bouwregie
 • Hema Logo
 • thijsoft logo
 • europrofessionals
 • Broekhuis
 • Brookhuis logo
 • De Monnik
 • Jumbo Kuipers
 • Menla
 • Schanskorven
 • Raedthuys
 • Verbeek

Oldenzaalse Lawn Tennis Club Ready

Haerstraat 145
7573 PA  Oldenzaal
Telefoon: 0541-513038
Secretariaat: secretariaat@oltcready.nl
KVK: 40073027
 
 

CLUBSPONSOR:      JEUGDSPONSOR:
Siers Groep is hoofdsponsor van OLTC Ready Rabobank