OLTC Ready
 • NIEUWS
 • Regels omtrent tennis & Coronavirus

Regels omtrent tennis & Coronavirus

Heel Nederland en ook de sportwereld is nog steeds in de greep van het Coronavirus. We houden ons aan de regels en zien dat het effect heeft. Om grip te houden op de verspreiding van het virus en de belasting van de zorg worden de meeste maatregelen verlengd en een aantal versoepeld. Daar houden wij ons als OLTC Ready ook aan. Gezondheid staat voorop. Dat sporten en bewegen gezond is weten we, zowel fysiek als mentaal. Dat hebben we juist nodig in deze tijd.

Junioren
Het is dus positief nieuws dat de jeugd t/m 18 jaar weer buiten mag sporten vanaf 29 april, daar zijn we blij mee. Bij het sporten voor jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar blijft de 1.5 meter afstand van toepassing, voor jeugd t/m 12 jaar niet. Voor onze jeugdleden t/m 18 jaar betekent dit concreet dat zij onder begeleiding op ons park mogen tennissen.Vanaf 29 april worden de banen alleen voor deze groep geopend en mogen deze junioren onder begeleiding van onze clubtrainer tennissen. Als junioren zich aan hebben gemeld voor de training van Approach dan zullen zij hier over worden bericht. Andere junioren die vrij wensen te trainen mogen dit slechts doen als Mike Luttikhuis als clubtrainer aanwezig is op het park. De tijden van zijn aanwezigheid zijn op het park en op onze website zichtbaar.

Senioren
Voor senioren geldt dus helaas nog dat tennissen en trainen niet mogelijk is. We zullen ons park ‘Ready’ maken voor de jeugd t/m 18 jaar.Wij willen u uitdrukkelijk wijzen op het feit dat we ook met de gemeente afspraken hebben over handhaving. Er zullen controles worden uitgevoerd en bij overtreding van de regels kan de club per overtreding een boete krijgen die kan oplopen tot EUR 4.000,=. Wij willen de senioren dan ook uitdrukkelijk vragen ons park niet te bezoeken. Wees solidair. Niet alleen ter voorkoming van een boete maar juist ook om samen te helpen dit virus te bestrijden. In geval van overtreding sluiten wij niet uit dat we boetes gaan verhalen op de overtreder. We hebben met Mike Luttikhuis afgesproken, dat hij op de momenten dat hij op het park is de autoriteit heeft om diegenen die niet conform bovenstaande richtlijnen handelen hierop aan te spreken.

Training Approach
Tennisschool Approach heeft aan heer leerlingen het volgende bericht gestuurd: Zoals jullie afgelopen dinsdag hebben gehoord mogen we in beperkte vorm weer gaan trainen. Uiteraard zijn we daar hartstikke blij mee en we willen dit dan ook meteen vanaf woensdag 29 april gaan doen. Om dit goed te laten verlopen moeten we ons natuurlijk wel aan de aangegeven richtlijnen houden. Dat betekent dat we alleen mogen trainen met jeugd t/m 18 jaar. Diegenen van jullie die onder deze leeftijdsgroep vallen kunnen vanaf woensdag 29 april a.s. weer op de aangegeven trainingstijden op het park trainen. Deze (aangepaste) trainingstijden worden jullie per mail gestuurd. De aangepaste lesdata volgt later. Wel kunnen we jullie nu al mededelen, dat we in de meivakantie, en dus ook op 5 mei, gewoon training geven. Ouders vragen we om conform de richtlijnen, welke door de regering uitgevaardigd zijn, hun kinderen op de parkeerplaats af te zetten en niet op het tennispark te wachten. Uiteraard zullen we als trainers de 1,5 meter-regel streng in de gaten houden. Daarnaast vragen we aan degenen onder jullie die verkouden zijn of zich niet lekker voelen om NIET naar de training te komen. Voor verdere vragen kun je bellen of appen met Mike Luttikhuis via 06-57573633.

Competitie
De verlengde maatregelen tot 20 mei en de uitspraken van Rutte met betrekking tot langzaam versoepelen hebben gevolgen voor de competitie. De competitie is een van de hoogtepunten van het tennisseizoen voor onze leden en voor ons als vereniging, want het clubleven bloeit daardoor op. Daarnaast is het belangrijk voor onze sociale contacten en uiteraard ook als bron van inkomsten voor de vereniging. Maar ook hier geldt, we moeten de regels in acht nemen en ook de KNLTB volgen. De KNLTB heeft inmiddels besloten dat de voorjaarscompetitie in zijn geheel wordt verplaatst na 1 september.

Toernooien
Het verlengen van de maatregelen en het gefaseerd weer gaan tennissen heeft ook invloed op de toernooien. Vooralsnog is door de KNLTB besloten om alle toernooien t/m 14 juni te annuleren. Wij weten dus nog niet of het Jumbo Kuipers Boeskool Open toernooi doorgang kan vinden en wij zullen hier over berichten zodra we meer weten. Kleedkamers en Clubhuis Onze kleedkamers en het clubgebouw blijven tot nader order gesloten. In geval van nood heeft Mike Luttikhuis een sleutel van het clubhuis.

Onderhoud
In de voorbereiding op het seizoen voorafgaande aan de Corona Crisis is het team van Frank Oude Nijhuis druk geweest om het park zoveel mogelijk speelklaar te krijgen. Daar zijn we hem en zijn team erg dankbaar voor. Ook tijdens de komende periode zal met inachtneming van de regels het park door een beperkt team worden onderhouden om verdere schade aan banen te voorkomen.

Contributie
We vragen u met klem solidair te zijn en uw contributie te voldoen. Het bestuur doet er alles aan om alle niet noodzakelijke uitgaven op te schorten, echter lopen een aantal kosten echt door en daar hebben we uw onvoorwaardelijk commitment voor nodig.

Tot slot
Ik reken op uw medewerking. Geef onze kinderen de juiste instructies, wees geduldig om als senior het park tot nader order niet te bezoeken, wees solidair en betaal uw contributie, maar vooral blijf gezond. We wensen u veel sterkte in uw privé- en werkomgeving deze crisis het hoofd te bieden. Samen zijn we sterk.

Met sportieve groet,

Koen Groenewold
Voorzitter O.L.T.C. Ready

e-max.it: your social media marketing partner

Laatste 10 toegevoegde foto's

met dank aan onze sponsoren

 • Kock en van Benthem
 • Cést Ciel sponsor van OLTC Ready
 • letterpret
 • BrusseMasselink logo
 • logo
 • Heerze Nieland
 • Wilmersberg
 • shelter storage
 • Co Ondernemers website 01
 • Siers Groep Logo Ready
 • logo raedthuys RGB
 • Dierenziekenhuis Oldenzaal - sponsor van OLTC Ready
 • Atelier SasNzo
 • Multimate

Oldenzaalse Lawn Tennis Club Ready

Haerstraat 145
7573 PA  Oldenzaal
Telefoon: 0541-513038
Secretariaat: secretariaat@oltcready.nl
 
 

CLUBSPONSOR:      JEUGDSPONSOR:
Siers Groep is hoofdsponsor van OLTC Ready Rabobank